Ekim 05, 2024

Mantık Yaratmak

Herhangi bir konuda bir mantık inşa etmek, bir mantık yaratmak aslında bir insan için son derece basit olabileceği gibi riskli de bir kondur. Mantık yaratmak basittir çünkü mantık insandan insana değişen, göreceli bir kavram olabileceği için her insan kendince bir konuda bir mantık yaratabilir. Ancak mantık yaratmanın riskli tarafı aslında tam olarak burada başlar. Çünkü sizin kendi bakış açınıza göre yarattığınız mantık sizin bakış açınızı kadar doğru ve iyidir.

Mantık Yaratmak

Eğer siz gerçekten bir şeyin doğrusunu öğrenmek yerine kendi yarattığınız mantıkla o şeyi izah etmeye çalışır veya o şeyin mantığını kendi bakış açınızla yarattırsanız büyük bir ihtimalle yanılıyor olacaksınız. Çünkü bir şeyin doğrusu bir tanedir ama yanlış olanları binlercedir ve muhtemelen siz o binlerce yanlıştan birini seçmiş olacaksınız. Bu sebepten dolayı bir şeyin doğrusunu öğrenmek istiyorsak, o şey hakkında yapılmış ve zaten bulunmuş doğruları okumak en iyisi olacaktır.

Mantık Yaratmak

Ya da en azından deney ve gözlemle, bilimsel bir bakış açısıyla gitmek en iyisi olacaktır. Ama deney ve gözlem yeterince yapmadan, sadece kendi bakış açımız ve mantığımızla bir şey yorumlamaya çalışmak, bize hatadan başka hiçbir yere götürmez. Bu tarz hatalara düşmemek adına yapabileceğimiz en iyi şey, olayları mümkün olduğunca kendi mantığımızla hemen anlayıp yorumlamaya çalışmak yerine, başka yollar, daha doğru yollar, deney ve gözleme dayalı yollar bulmaktır. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hızın Önemi

Hızın Önemi

Uykusuzluğun Yarattığı Dikkat Dağınıklığı
Uyarılara Önem Vermek

Uyarılara Önem Vermek

Mantık Yaratmak

Mantık Yaratmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hızın Önemi

probiyotik

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

bubble30
Nielawore

MOSAIC OF 15 DIFFERENT IMAGES

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun