Ekim 23, 2024

Olaylar Gelişirken Planlamak

İnsanlar için hayattaki en zor şeylerden birisi belki de olaylar gelişmeden önce değil, olaylar gelişirken, yaşanırken planlar yapıp o planları uygulayabilmektir. Bunu şöyle örnekleyeyim. Mesela siz bir yola çıkacaksınız. Ve bu yola çıkmadan önce nereden gideceğinizi, nasıl gideceğinizi planlayarak gidersiniz. Ne yapacağınızı bilirsiniz. Bu sizin işinizi çok kolaylaştırır. Bir de şöyle düşünün. Çıkmadan önce hiç plan yapmadığınızı ve yolu bilmediğinizi düşünün ve yola çıkarken planınızı yapmaya başlıyorsunuz.

Olaylar Gelişirken Planlamak

Buna denk bir örnek olarak da şöyle bir örnek verebilirim. Diyelim bir kavga anındasınız ama kavgayı önceden planlamadınız. Kavga olurken, hareket olurken bir şeyler planlayıp ona göre kavgadan garip çıkmaya çalışıyorsunuz diyelim. İşte böyle bir durumda. Olaylar yaşanırken planlamak, yapmak çok zordur. Pek çok insan kendini olayın gidişatına kaptırır, heyecanına kaptırır, stresine kaptırır ve beyni kapanıverir.

Olaylar Gelişirken Planlamak

O anda düşündüğü tek şey, o anını kurtarmak odur. Ancak sinir ve ancak stresle ve heyecanla yapılan her türlü hareket, bizim ilk düşündüğümüz hareketimizi yapmamıza sebep olur. İlk düşündüğümüz hareketimizi yaparsak da burada karşılaşacağımız sorun başlayacağızı şu olacaktır. Bu sorun ise akılsızca hareket etmek olacaktır. Bu yüzden olaylar yaşanırken planlama yapmayı öğrenmek olayları daha akıllıca bir şekilde yönetmemizi sağlar. 

Yorumlar

  • Olay ortasında yapılması en zor şeylerden birisidir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun