Eylül 16, 2024

Oyun Oynamayı Bırakmak

Günümüzde insanların sosyal ortamlarda yaptığı iki temel şey varmış. Aslında bunu her zaman yapıyorlardı ama bugün sadece yapılanların insanlar daha da farkında. Bu yapılan iki temel şey ise, birisi maske takmak, diğeri oyun oynamak. İkisi aynı şey gibi gözükse de aslında aynı şey değildir. Maske takmak, insanların toplum içinde girdiği rol modellerde kendilerini sabitlemesi demek.

Oyun Oynamayı Bırakmak

Yani şöyle düşünün, bir insan öğretmense o an öğretmen kimliğine bürünür. Ya da bir insan doktorsa o an doktor kimliğine bürünür. Sadece işi yapmaz, aynı zamanda o insan olarak davranır. Bir de oyun oynamak vardır. Oyun oynamak ise insanın toplum içinde kendi konumunu koruyabilmesi veya istediği başka bir şeye ulaşabilmesi için yaptığı akıl oyunlarıdır. Oyunu hemen hemen herkes oynar.

Oyun Oynamayı Bırakmak

Pek çok insan bunu çok detaysızca ve kötü bir şekilde yapabilir ama yine de oynar. Bazı insanları ise bunu son derece detaylandırır ve komplike bir hale getirerek oynarlar. Oyun oynamanın içinde rol yapma, olmamış şeyleri söyleme, insanları yönlendirme gibi şeyler vardır. Ancak oyun oynamayı bırakırsanız ne olur? Bir düşünün, oyun oynamaya harcadığınız enerji ve zamanı sadece kendinize, kendi işinize odaklayarak hareket etseniz belki de kendi adınıza çok daha büyük sıçramalar yakalarsınız.

Yorumlar

  • ben hala oynuyorum

  • Gün geldiğinde oyunlar yoruyor ve sıkıyor insanı

  • Oyun oynamak güzeldir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğayı Anlamak

Doğayı Anlamak

Öngörülemezliğin Tanımı

Öngörülemezliğin Tanımı

Herkes Kendinden Olanı İster

Herkes Kendinden Olanı İster

Dikkatin Çabuk Dağılması

Dikkatin Çabuk Dağılması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğayı Anlamak

probiyotik

Kiralık Diş

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun