Eylül 17, 2024

Özgür Düşüncenin İstenmemesi - Friendz10

Bugün özgür düşünce dediğimiz zaman eğitimli bireyler okumuş videoyun kitap ve bireyin kendi hayatını kendi kurması olarak düşünebiliriz. Ancak şöyle düşünsenize, aldığınız onca eğitim, okuduğunuz onca kitap, seçtiğiniz meslek ya siz farkında olmadan başka birisi tarafından seçiliyorsa o zaman özgürüm sayılırsınız. Sayılmazsınız tabi ki de. Aslında hepimiz bize sunulan bilgileri ve kitaplar okuyor, bize sunulan hayatları yaşıyoruz.

Özgür Düşüncenin İstenmemesi - Friendz10

Çünkü özgür düşünce aslında istemeyen bir şey. Çünkü özgür olan bir şey yönetemezsiniz. Ama yönetilmesi gerekiyor bunca insanın. Bu sebepten dolayı da özgür düşünce hiçbir zaman için yöneticiler tarafından, sistem yönetenler tarafından istemmeyen bir şeydir aslında. Sadece bunu bugün doğrulan bir şekilde söyleyemiyorlar da dolaylı yöntemlerle insanların özgürlüklerine ellerinden alıyorlar.

Özgür Düşüncenin İstenmemesi - Friendz10

Uzun çalışma saatleri, paraya olan ihtiyaç, eğitim sisteminde zevirlen bilgiler ve bunun gibi daha bir sürü şey, özgür düşünceyi engelliyor. Eğer gerçekten özgür düşünce olursa, bireyler yönetilemez hale gelirse, günün sonunda ortalığında devlet kalır, nesi sistem kalır. Tüm bunların devamlılığı için bireyler özgür bırakılmamalı. 

Yorumlar

  • Bazı yöneticiler özgür düşünceyi istemeyebiliyor

  • Kesinlikle katılmıyorum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Farklı Dil

Farklı Dil

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Sonbahar Geç Geldi

Sonbahar Geç Geldi

Kendine Odaklı Yaşamak

Kendine Odaklı Yaşamak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Farklı Dil

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

STAR BIRTH CAULDRON: CARINA NEBULA

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun