Eylül 19, 2024

Özgürlüğün Getirdiği Sorumluluk

Özgürlük, her insanın günümüzde istediği ve aslında sahip de olması gereken bir kavramdır. Yalnız insanlar genelde özgürlüğün bedelini bilmemektedir. Özgürlüğün bedeli insanların sorumluluklarını da artan müthiş bir artıştır. Ve bu sorumluluklar kişinin kendisiyle ilgilidir. Çünkü insanlar özgür oldukları zaman yaptıkları hareketler, verdikleri kararlar, gittikleri yollar her şeyden önce onları etkiler.

Özgürlüğün Getirdiği Sorumluluk

Ve en çok onlara zarar getirir veyahut da yarar getirir. Bu yarar ve zarar durumu da özgürlüğün insana getirdiği bir sorumluluktur. Özgürlük, öncelikle kişinin kendisine karşı büyük bir sorumluluk getirir. Günümüzde özgür olmak isteyen ve daha da özgürlüğe koşan pek çok insan bu sorumluluğun ne anlama geldiğini bilmez. Ve özgür bir şekilde verdikleri kararlarda başlarına gelen tüm kötü olaylarda başka insanlar suçlamayı tercih ederler.

Özgürlüğün Getirdiği Sorumluluk

Oysa ki bir insanın özgürce verdiği kararda tüm hata o insanın sadece kendisine aittir. Çünkü o kişi o kararı özgür iradesiyle kendisi vermiştir. Ve bu sebepten dolayı o kararı veren özgür kişinin o kararın sonuçlarını da düşünebilmesi toplum tarafından beklenir. Bu sebepten dolayı özgür bir insan verdiği kararların zararlarını gördüğü zaman hiç kimseyi suçlayamaz. 

Yorumlar

  • Özgür o kadar da kolay değildir

  • Büyük sorumluluk ister

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uzun Mücadele

Uzun Mücadele

Her Alanda Pay Edinmek

Her Alanda Pay Edinmek

Değer Yaratmak

Değer Yaratmak

O İlk Anları Aramak

O İlk Anları Aramak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Fenike Devleti'nin Kronolojisi

bubble30
Nielawore

YILDIZ OLUŞUM KARAKOLU: DİGEL BULUTLARI

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun