Eylül 17, 2024

Pratik Bilgi Yaşanmadan Öğrenilemez - Friendz10

Pratik bilgiyi yapan önemli şartlardan bir isim, ne yazık ki asla yaşanmadan öğrenilemeyecek olmasıdır veya tecrübedilemeyecek olmasıdır. Burada önemli olan şey gerçek hayatta spontane bir şekilde yaşanmasıdır. Siz herhangi bir olayı canlandırmayı deneyebilirsiniz. Örneğin bir ilaç denemesi yapıyorsunuz, ilaç üreteceksiniz ve ilacın etkilerini gerçek hayatta görmek için laboratuvar ortamında deneme yapıyorsunuz.

Pratik Bilgi Yaşanmadan Öğrenilemez - Friendz10

Bence laboratuvar ortamında yaptığınız denemelerde şöyle aksilikler karşınıza çıkabilir. Birincisi belki de ürettiğiniz ilaç sadece insanlar üzerinde ikan etkiler yaratıyordu ama siz laboratuvar da hayvanlar üzerinde de deneyleri yaparsınız ve bir sonuç alırsınız. İkincisi belki de ilaç üzerinde iki yıldır deneyler yapıp gözlem yapıyorsunuz ama belki ilaçın yan etkileri beş yıl sonra ortaya çıkan yan etkilerdir.

Pratik Bilgi Yaşanmadan Öğrenilemez - Friendz10

Bu ve bunun gibi etkenler pratikte bir şey denemmeden aslında gerçek etkilerini görlemeyeceğini bizlere göstermektedir. Bu sebepten dolayı herhangi bir konu aslında gerek laboratuvar ortamında gerekse bir bilgisayar ortamında, dijital ortamda aslında yüzde yüz olarak doğru bir şekilde simüle edilemez veya gözlemlenemez. Sadece çok yakın bir örneği simüle edilip gözlemlenebilir ama gerçekte ne olacağını bilmenin tek yolu o olayı gerçekte yaşamaktır. Gerçekte yaşamadan ne olacağını asla bilemeyiz. 

Yorumlar

  • Pratik olanı yaşamak gerekir

  • Pratiğide teoride öğretir bence

  • Çoğumuz sonucu bilmeden adım atarız.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Farklı Dil

Farklı Dil

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Sonbahar Geç Geldi

Sonbahar Geç Geldi

Kendine Odaklı Yaşamak

Kendine Odaklı Yaşamak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Farklı Dil

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

STAR BIRTH CAULDRON: CARINA NEBULA

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun