Ekim 23, 2024

Problemlerden Herkes Bahseder

Herhangi bir problem olduğunda, o problemler genellikle herkesin diline dolanır. Problemler, herkesin bahsedebildiği ve insanların konuşma gündeminde önemli bir yer tutan bir kavramdır. Ancak, problem dediğimiz zaman karşımıza çözülmesi gereken bir şey de çıkmış demektir. Bir şeyin en tuhaf yanı ise şudur ki, problemlerden bahseden insanlar genellikle çözümlerden bahsetmezler. Problemlerden daha çok bahsederler. Problemden probleme atlarlar. Problemler konuşulur.

Problemlerden Herkes Bahseder

Ama o problemlerin nasıl çözüleceği genellikle konuşulmaz. Bunun olmamasının ise birkaç temel sebebi vardır. Bu temel sebeplerden birincisi, problemin çözümü olacak durumun insanların içine gelmemesidir. Yani çözüm, radikal bir değişime sebep olacaksa, bu pek çok insanın kurduğu düzenin bozulması anlamına gelir. İkinci temel sebep, insanların genellikle çözüm odaklı düşünememeleridir. Yani çözüm odaklı olmak, çözüm odaklı düşünmek insanlara sıkıcı gelebilir.

Problemlerden Herkes Bahseder

Problemlerin yarattığı drama ile yaşamak ve bunu hissetmek bazen insanlar tarafından daha fazla tercih edilebilir. Üçüncü temel sebep, insanların problemi çözmekle uğraşmak istememeleridir. Yani kim bununla uğraşacak der insanlar ve uğraşmak istemezler. Dördüncü temel sebep ise, hata yapmak istememektir. Herhangi bir şekilde çözümü konuşup sonra o çözümü uygulamaya çalıştığında insanlar hata yapıp da kendilerinin küçük düştüğünü görmek istemezler. En azından benim aklıma gelen bu dört temel sebep, insanların çözüm odaklı olmasını engellemektedir. 

Yorumlar

  • Çözümler yerine daha çok problemler konuşuluyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun