Ekim 23, 2024

Sistemli Çalışmak

Sistemli olmak ya da sistemli çalışmak dendiği zaman, aslında bunun tam olarak nasıl bir şey olduğu insanların aklına gelmez. Sadece sistemli kelimesi barındırdığı için iyi bir şey olduğu anlaşılır. Ancak sistemli çalışmak, iyi bir şey olmakla birlikte de tam olarak insanların bir işi doğru yürütebilmesini sağlayacak herhangi bir yöntemle çalışma anlamına gelir. Yani sistemli çalışma her şeyin doğru yürüdüğü, herkesin sadece kendi işini yaptığı ve her şeyin ideal olduğu bir durum ya da konum anlamına gelmez.

Sistemli Çalışmak

Asıl sistemli çalışma, herhangi bir mevcut koşula en iyi ayak uydurabilen ve o koşulda en iyi gidişatı gösterebilen sistemi yaratıp o şekilde çalışmakla ilgilidir. Her ortamın çalışma şekli farklıdır, her ortam birbirinden farklıdır ve bazı ortamlar, hatta pek çok ortam aslında bir karmaşa içindedir. Bu sebepten dolayı, her ortamın sahip olduğu kendi rahatsızlık karmaşasının çözülüp, o karmaşa içinde çalışabilecek bir sistem yaratmak, sistemi çalışmak anlamına gelmektedir.

Sistemli Çalışmak

Sana şöyle bir örnek verebiliriz. Diyelim ki, bir yerde veya bir iş ortamında çok fazla iş var ama az sayıda personel var. Buradaki kaos aslında tam olarak çok kişi ve az personeldir. Buradaki sistemi o zaman çok fazla işi az sayıda insana yaptıracak şekilde kurmanız lazım. Çünkü elde olan bu. Tam olarak kastettiğim şey de buydu. Her sistem kendi mevcut durumuna göre inşa edilir ve o mevcut durumda ilerleyebilmek üzere yaratılır. 

Yorumlar

  • Her koşula uygun bir sistem yaratılabilir

  • eğer bir sistemin yoksa kayıp gidersin amacından

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun