Ekim 04, 2024

Sürekli Erteleyen İnsanlar

Bir insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülüklerden birisi sanırım sürekli olarak bir şeyleri ertelemesidir. Çünkü bir insan yapacağı bir şeyi ertelediği zaman veya yapması gereken bir şeyi ertelediği zaman aslında kendi hayatından da bir parça erteliyor demektir. Bu son derece o insan açısından kötü bir durumdur. Yani neden bir insan yapacağı bir şeyi erteler ki ve sürekli olarak erteler ki? Burada karşımıza büyük bir ciddiyetsizlik çıkmaktadır aslında. Hayatta hiçbir şeyi ciddiye almayan bir insan aslında sürekli olarak bir erteleme modeline gidecektir. Ve erteleme modeline gittikçe de bu işler iyice soğuyacaktır.

Sürekli Erteleyen İnsanlar

Kişinin hevesi kaçacaktır. Ve sonunda kendini geliştirememiş bir şekilde öylece ortada kalacaktır. Ve tüm bunlar sadece ertelediği için olmuştur. Ertelemek bir insan açısından kendine çok büyük bir kötülük yapmaktadır. Belki bir insan sizi erteleyebilir ama burada da aslında kötülüğü kendine yapmaktadır. Çünkü verdiği sözlerde duramayan bir insan, iradesiz bir insan zamanla diğer insanlar arasındaki saygınlığını da yitirecektir.

Sürekli Erteleyen İnsanlar

Ve saygınlığını yitirdikçe de burada karşımıza çıkan durum aslında o insan açısından büyük bir yıkıma doğru gitmek olacaktır. Çünkü ne yaparsa yapılsın, bir türlü saygınlığa ulaşamayan bir insan, sonunda o saygınlığı neden alamadığını sorduğunda, çevresini suçladıktan sonra dönüp de kendine baktığında her şeyi ertelediğini anlayacaktır. Tabii bunu kabullenebilecek midir? O ayrı bir mesele. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Çelişkiler

Çelişkiler

Bazı İnsanlar Vefasızdır

Bazı İnsanlar Vefasızdır

Sürekli Erteleyen İnsanlar

Sürekli Erteleyen İnsanlar

Aradığımız Cevapların Karşımıza Çıkması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çelişkiler

probiyotik

Elmaslar

bubble30
Nielawore

15 AYRI GÖRÜNTÜDEN OLUŞAN MOZAİK

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun