Ekim 23, 2024

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Yaşadığımız belli başlı olaylara karşı tam olarak bir hesaplama yapabilmemiz durumu aslında şu anda kulağa birazcık fantastik geliyor. Çünkü bilemediğimiz veya öngöremediğimiz her şey aslında hesaplayamadığımız olguların bir sonucudur. Şöyle düşünün Şu anda meteorolojik olarak bir yağmurun veya bir depremin, herhangi bir doğal afetin tam olarak hangi saatlerde tam olarak nereyi, ne şiddette vuracağını veya zarar verebileceğini bilmek imkansız.

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tahmini yürütebiliyoruz sadece. Peki ya tüm değişkenleri bilip hesaplayabilecek olsaydık? İşte tam olarak hesaplayabilme durumu aslında şu anda öngöremediğimiz veya katil dediğimiz olayların içinden çıkmamızı sağlar. Belki kontrol altına alamayabiliriz ama neye sebep olacağını tam olarak hesaplayabiliriz. Tabi bu şimdilik çok zor gözüküyor çünkü tam olarak neyi hesaplayabileceğimizi bile bilemiyor olabiliriz.

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Ancak bunların öğrenme ihtimali de var. Ve bunları öğrenip hesaplayabilecek bir teknolojiye de erişebilirsek o zaman hesaplayamadığımız hiçbir şey kalmayacaktır. Hesaplayamadığımız bir şey kalmayınca da öngöremeyeceğimiz hiçbir şey kalmayacaktır. Ancak dediğim gibi her şeyi hesaplayabilmek çok fantastik bir durum. Belki de asla mümkün olmayacak. Olmayabilir. Belki mümkün olabilir. Bilemeyiz. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun