Ekim 23, 2024

Tek Bir Konuya Bağlı Kalmak

Bir insan için hayattaki en tehlikeli şeylerden birisi, tek bir konuya bağlı kalarak yaşamaktır. Tek bir konuya bağlı kalmaktan kastettiğim ise, tek bir konuda yeteneğinizin olması ilgilidir. Şöyle düşünün, siz çok iyi yemek yapan birisiniz ama hayattaki tek yeteneğiniz bu. Başka hiçbir yeteneğiniz, hiçbir uğraşınız yok. Bu nasıl olurdu sizce? Son derece kötü olurdu değil mi? Üstüne üstlük bir de, hayattaki takdir gördüğünüz tek şey yemek yapmaksa, o zaman hassas ve iradesiz bir insan için hayattaki en önemli şey yemek yapmaya dönüşecektir.

Tek Bir Konuya Bağlı Kalmak

Çünkü oradan takdir alır, oradan güç alır kendini. Ama bir insan kendine başka yetenekler edindikçe, tek bir konuya bağlı kalmanın getirdiği o çaresizlikten de kurtulmaya başlar. Tek bir konuya bağlı kalmak ve tek bir konuda yetenekli olmak, bir insanı hayatta çaresizliğe ve kısıtlılığa doğru sürükler. Ve sosyal anlamda sizi olumsuz da etkileyebilir.

Tek Bir Konuya Bağlı Kalmak

Çünkü tek bir konuya bağlı kalmak demek, konuşabileceğinizde genelde tek bir konunun olması demektir. Bu da insanlara sıkıcı ve boğulucu gelmeye başlar. Aynı zamanda bir takıntı göstergesi de olabilir ve bu da insanlara etkici gelebilir. Ve sizin hayatınız için de kötü olabilir. Birden fazla konuyla uğraşmak ve birden fazla konuda insanın kendini geliştirmesi, bu takıntı tuzağından ve tek bir konu tuzağından kurtulmasını sağlayacaktır hayattan. 

Yorumlar

  • İnsanın hayatını bile mahvedebilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun