Eylül 17, 2024

Teknolojinin Dolaylı Zararı

Teknoloji bugün insanlar pek çok fayda sağlamaktadır. Teknoloji sayesinde bugün pek çok hastalığı tedavi edebilmekteyiz. Üzeri çıkabilmekteyiz. Daha büyük ve sağlam yapılar yapabilmekteyiz. Pek çok şeyi teknoloji sayesinde başarabilmekteyiz. İletişim hatlarımız, daha sağlıklı gıdalara ulaşabilmemiz, pek çok şey teknoloji sayesinde oluyor. Teknoloji insanlar için oldukça yararlı bir şey. Ancak bir de teknolojinin insanlara verdiği dolaylı bir zarar vardır. Bu zarar dolaylı olduğu için ilk bakışta bakıldığında anlaşılacak gibi değildir.

Teknolojinin Dolaylı Zararı

Ancak ne yazık ki böyle bir zarar ortadadır ki teknolojinin insanlara verdiği zarar şu şekilde gerçekleşmektedir. Teknolojinin insanlığa verdiği zarar, onun zeka seviyesini düşürmesidir. Bu ise, teknolojinin insanların hayatını kolaylaştırması yüzünden olmaktadır. Bir kitap okumak ya da hayatta kalmak için daha çok çabalamak, teknolojinin olmadığı eski dönemlerde daha yaygın bir durumdu. Yiyecek mi bulmak gerekiyor? Yiyeceklerinizi korumanız mı gerekiyor? Bunun için savaş vermeniz gerekiyordu resmen.

Teknolojinin Dolaylı Zararı

Biriyle iletişim mi kuracaksınız? Ona belki de saatlerce mektup yazmanız gerekiyordu. Bir bilgi mi edineceksiniz? Belki de günlerce araştırma yapmanız gerekirdi. Ancak teknoloji sayesinde bugün her şeye çok kolay ulaşabilmemiz, insanların da zeka seviyesinin düşmesine sebep oldu. Teknoloji geliştikçe ve insanların hayatını kolaylaştırdıkça, insanların hayatta verdiği çaba ve mücadele azalacağı için insanların zeka seviyesi düşmeye devam edecektir.  

Yorumlar

  • Teknolojinin de ne yazık ki zararları olabiliyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Farklı Dil

Farklı Dil

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Sonbahar Geç Geldi

Sonbahar Geç Geldi

Kendine Odaklı Yaşamak

Kendine Odaklı Yaşamak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Farklı Dil

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

STAR BIRTH CAULDRON: CARINA NEBULA

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun