Ekim 18, 2024

Teknolojinin Gücü

İnsana hayatta güç katacak pek çok farklı unsur olabilir. Örneğin fiziksel güç, bir güç unsurudur. İnsanın aklını kullanması, oyunlar türetmesi ve bu oyunları oynaması onu güçlü kılar. Ya da bir şeyleri bilmesi ve o bilgileri elinde tutması onu güçlü kılar. Silahları olması onu güçlü kılabilir. Ancak öyle bir güç unsuru vardır ki diğer hepsinden çok daha farklıdır. Ve diğer hepsinden en büyük farkı bunun bir sınırdan olmamasıdır.

Teknolojinin Gücü

Yani öyle bir güç unsuru düşünün ki uzun vadede sınırsız bir gücel bile dönüşebiliyor veya orta vadede. Bu güç unsuru ne mi diye soracak olursanız, tabii ki de teknoloji. Teknoloji, diğer güç unsurlarından farklı olarak, sınırsız bir gelişim potansiyeline sahiptir. Varsayıyorum, sizin oynayabileceğiniz akıl oyunlarının bir noktada sınırı gelecektir. Yani size kazandıracağı gücün bir sınırı gelecektir. Çünkü o akıl oyununu oynayan kişi yine bir insan olarak sizsiniz.

Teknolojinin Gücü

Fiziksel kuvvetinizin gelişiminin bir sınırı olacaktır. Ya da silahlarınızın bir sınırı olacaktır. Belli sayıda silah taşıyabilirsiniz. Ancak teknoloji uzun vadede sınırsız bir gelişim potansiyeline sahip olduğu için çok büyük bir güç de insana kazandırabilir veya toplumsuzluklara kazandırabilir. Bu yüzden teknoloji hem en büyük hem de en korkutucu güç unsurlarından bir tanesidir. Ve teknoloji her şeye uygulanabilir. Silahlara, istihbarata, her şeye uygulanabilecek büyük bir güçtür. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Gibi Yapmak

Gibi Yapmak

İnsanların Durumlarını Abartması

İnsanların Durumlarını Abartması

Teknolojinin Gücü

Teknolojinin Gücü

İnsanların Çok Farklı Olması

İnsanların Çok Farklı Olması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gibi Yapmak

probiyotik

Kızılderili Dansçılar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun