Ekim 05, 2024

Uykusuzluğun Yarattığı Dikkat Dağınıklığı

Hayatta dikkat dağınıklığının pek çok sebebi olabilir. Canınız sıkılmış olabilir. Dikkatinizin zaten dağınık bir insan olabilirsiniz. Yaptığınız konudan hoşlanmıyor olabilirsiniz. Ama muhtemelen hiçbiri, bir insanın dikkatini uykusuz kaldığı kadar dağıtamayacaktır. Çünkü belli bir süre uykusuz kaldıktan sonra herhangi bir şeye dikkatinizi verme konusunda yaşadığınız problemin temelinde aslında belki de beyninizde yaşanan bir yorgunluk vardır. Veya zihninizde yaşanan bir yorgunluk söz konusudur. Bu yorgunluktan dolayı siz dikkatinizi herhangi bir şeye veremezseniz aslında enerjiniz düşük olduğu için bu yorgunluğun yarattığı dikkat dağınıklığının da üstesinden gelemeyebilirsiniz.

Uykusuzluğun Yarattığı Dikkat Dağınıklığı

Bu sebepten dolayı uykusuzluğun yarattığı yorgunluk aslında hayattaki hiçbir şeye benzemeyecektir. Son derece can sıkıcı, bir türlü bitmeyen, insanı yoran ve geren bir durum haline gelecektir. İşte uykusuzluğun yarattığı dikkat tanıtlığı, eğer bunun üstesinden gelmeyi beceremezseniz, sizin hayattaki sınırınız olacaktır. Ve bunun üstesinden nasıl gelinir, gerçekten anlaması da zor.

Uykusuzluğun Yarattığı Dikkat Dağınıklığı

Yani uykusuzluğun yarattığı yorgunlukla mücadele edebilirsiniz. Uykusuzluğun yarattığı sinir haliyle de mücadele edebilirsiniz. Ama uykusuzluğun yarattığı dikkat tanıtlığı ile nasıl mücadele edeceksiniz, orası zor bir konu. Çünkü dikkat tanıtlığı da direkt zihinde olan bir şeydir ve sizin verdiğiniz mücadele de zihindedir. Eğer bir şey zihninizin dikkatini dağıtabiliyorsa, o zaman mücadele verdiğiniz zihninizi nasıl kullanacaksınız? İşte burası büyük bir soru işaretidir. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hızın Önemi

Hızın Önemi

Uykusuzluğun Yarattığı Dikkat Dağınıklığı
Uyarılara Önem Vermek

Uyarılara Önem Vermek

Mantık Yaratmak

Mantık Yaratmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hızın Önemi

probiyotik

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

bubble30
Nielawore

MOSAIC OF 15 DIFFERENT IMAGES

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun