Ekim 23, 2024

Uzmanlığın Oluşması

Herhangi bir konuda insanın uzmanlığının oluşması son derece zor ve karmaşık görünse de aslında o kadar da zor ve karmaşık değildir. Çünkü uzmanlık denilen şeyin oluşması aslında sabır ve zaman işidir. E tabi biraz yetenek de vardır içinde ama yeteneği olmayan birisi bile üzerinde çok çalıştığı bir konuda uzmanlaşabilir. Bu yaptığımız şeyi ne kadar düzenli, sabırlı ve disiplinli bir şekilde yaptığımızla ilgilidir.

Uzmanlığın Oluşması

Herhangi bir konuda ustalığın oluşması ise insana büyük kazanımlar getirir. Bu yüzden iyi ya da kötü, o çağın gerekliliğine dair bir uzmanlığın oluşması son derece önemlidir. Eskiden ayakkabı ustaları vardı. Şimdi ise yazılım uzmanları var. Zaman geçtikçe uzmanlıkların alanları da değişiyor ama uzmanlık kavramının kendisi hiç değişmiyor. Eskiden çanak çömlek yapan ustalar vardı, belki de tencere yapan ustalar vardı.

Uzmanlığın Oluşması

Şimdi ise bu işi fabrikadaki makineler yapıyor. Ve bugünün uzmanlığı ise fabrikadaki makinelerin başında duran teknisyen olabilmek ya da mühendis olabilmek. Bugünün uzmanlığı bu tabi. Ancak tüm bunların haricinde belki de uzmanlık kavramının gelecekte ne olacağını bilmek, yani neyin uzmanlığının gerekli olacağını bilmek, o konuda hazırlanmak çok daha faydalı olacaktır.

Yorumlar

  • Zor ama insan bir şekilde oluyor

  • Elektronik ağırlıklı olacak sanırım.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun