Ekim 23, 2024

Yapılacakları Sıraya Koymak

Bazı dönemlerde yapmamız gereken birden fazla şey olur. Bu kısa bir süre içinde de olabilir, uzun bir süre içinde de olabilir. Kısa bir süreden kastettiğimizi bir gün veya iki gün içinde yapmamız gerekenlerdir. Uzun bir süre içinde kastettiğimizi belki de aylar sürecek bir süreçte yapmamız gerekenlerdir. Burada ister günlük olsun, ister aylık olsun, yapabileceğimiz en iyi şey işlerimizi sıraya koyarak yapmaktır.

Yapılacakları Sıraya Koymak

Bu sıraya koyma konusu ise elimizdeki mevcut zamanı, yani elimizde olan, bulunan ve kullanabileceğimiz mevcut zamanı bölerek çalışmaktır. Böylece işlerimizi bitirebiliriz. Peki, işleri bölmek ya da zamanı bölmek tam olarak nasıl bir şeydir? Şöyle bir şeydir. Diyelim, 3 tane sorumluluğunuzu yerine getirmeniz için totalde 2 gününüz olsun. O zaman sizin yapacağınız şey, günün içerisindeki saatleri veya boş zamanlarınızı önce bulmak, sonra bu boş zamanlarınızdaki saatleri yapılacak işin durumuna ve önceliğine göre bölerek sırasıyla bitirmektir.

Yapılacakları Sıraya Koymak

Öteki türlü insanın eline kargaşadan başka bir şey geçmeyecektir. Burada boş zaman dediğim kavram ise normal hayatınızın devamlılığından sonra elinize geçen zaman dilimidir. Yani uyursunuz, işe gidersiniz, ondan sonra kalan zaman dilimidir. O zaman dilimini iyi kullanmak gerekir. O zaman dilimini iyi bölmek gerekir.

Yorumlar

  • Planlı olmak en iyisi

  • Bunu başarmış sayılmam hala

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun