Ekim 23, 2024

Yaradılış Sınırlarımızı Aşmak

Her insan, bir yaratılış sınırıyla yaratılır. Aslında bu, doğadaki her canlının sahip olduğu bir sınırdan ibarettir. Bu sınıra şöyle örnek verebiliriz. Diyelim siz bir insan olarak, istediğiniz kadar koşu çalışması yapın, istediğiniz kadar antrenman yapın, spor yapın, saatte 100 km hızla asla koşamazsınız. Çünkü bu, sizin yaratılışınızın, yani insan yaratılışının sınırını belirler. Burada devreye farklı bir kavram gelecektir. Bu ise, yaratılışınızla yapamadığınız bir eylemi, gücünüzü arttıracak, farklı eylemler yaparak aşmakla ilgilidir.

Yaradılış Sınırlarımızı Aşmak

Burada örnek olarak arabaları verebiliriz. İnsanlar hiçbir zaman için 100 km hızla koşamazlar ama 100 km hızla gidebilen arabalar üretebilirler. İnsanlar uçamazlar ama uçaklar üretebilirler ve bunların hepsini yaptılar da zaten. Burada önemli olan konu ise insanların kendi yapamadıkları şeyleri yapabilecek konuma gelmelidir. Ve insanlar bu şekilde güçlenirler, ilerlerler. Önemli olan kendi elinizde olanı sürekli tekrarlamak yerine onun üzerine katabileceğiniz yeni bir değer üretmektir. 

Yaradılış Sınırlarımızı Aşmak

Örneğin çalıştığınız işte 30 bin lira mı kazanıyorsunuz ayda? 50 bin liralık bir iş arası geçebileceğinizi araştırın ve geçmeye çalışın. 50 bin lira mı kazanıyorsunuz? Nasıl daha fazlasını kazanacağınızı düşünün. Ya da diyelim bir oyunda orta seviyeye mi yenmeyi başarabiliyorsunuz? Zor seviyede oynamaya çalışın ve onu yenmeye çalışın. Sürekli olarak kendinizi zorlayın veya sınırlarınızın yetmediği yerde alternatif çözümler üretip kendi gücünüzü arttırın. 

Yorumlar

  • İnsanların kendisini aşması gerek

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun