Ekim 08, 2024

Yeteneğin Kısıtlılığı

İnsan zihninin evrimleşmesi belki doğuştan gelen yeteneklerine, belki de sonradan yaşadığı olaylara bağlı olarak değişebilir. Ancak insan zihni her şekilde belli bir yöne doğru evrilecektir ve bir süre sonra da o yönden değişemez hale gelecektir. Burada enteresan olan olay ise insan zihninin evrimleştikten sonra belli başlı şeylerde belki de çok iyi olabilirken, belli başlı şeylerde çok kötü olabilmesidir.

Yeteneğin Kısıtlılığı

Mesela bir insan aynı anda birden fazla konuda çok iyi olabilir ama belki birden fazla konuda çok kötü de olabilir. Buradaki örneğimiz ise, iyi bir ressamın, ama çok iyi ve yetenekli bir ressamın, bir iş adamı veya asker olmayı öğrenemeyeceğiyle ilgili olabilir. Evet, çok iyi bir ressam, bir iş adamı olmayı veya asker olmayı öğrenemeyebilir. Aynı şekilde, çok iyi bir asker de, iyi bir iş adamı veya ressam olmayı öğrenemeyebilir.

Yeteneğin Kısıtlılığı
Bunun sebebi ise, muhtemelen insan beyninin tek bir konuda veya bir iki tane konuda çok yetenekli olmayı evrimleşebilmesidir ve diğer konularda evrimleşememesidir. Bir insan pek çok konuda bilgi sahibi olabilir ama konu bir şeyde yetenekli olmaya geldiğinde işte orada insan beyni son derece sınırlı kalabiliyor. Sadece birkaç konuyla sınırlı kalabiliyor. 
 
 
 

 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Keşfedilmemiş

Keşfedilmemiş

Dehanın Çeşitleri

Dehanın Çeşitleri

Yeteneğin Kısıtlılığı

Yeteneğin Kısıtlılığı

Çatışmanın Uzaması

Çatışmanın Uzaması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Keşfedilmemiş

probiyotik

Kutupların Yerdeğiştirmesi

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun