Ekim 23, 2024

Zaferin Bedeli

Herhangi bir zafer kazanmak veya hayatta belli bir noktaya gelmek bazen son derece zor olabilir. Kazanmak her zaman zordur ama bazen her zamankinden daha da zor olur. Ve insan kazanmaya çalışırken aslında pek çok şeyi de kaybettiğini fark eder. Kaybettikleri arasında belki de en önemlisi kendi içinden giden bazı parçalardır. Çünkü bazı zaferler çalışmakla değil, savaşmakla elde edilir.

Zaferin Bedeli

Ve savaş her zaman için ya da mücadele her zaman için insanın içinden belli başlı kısımları alıp götürüverir. Zafer kazanan taraf olsa bile bazen çok büyük şeyler kaybetmiştir. Çok fazla insanını kaybetmiştir. Çok fazla kaynağını kaybetmiştir.

Zaferin Bedeli

Örneğin, Birinci Dünya Savaşı'nda İngilizler kazanan taraf olmasına rağmen savaşın getirdiği yıkım yüzünden en sonunda hızla çökmeye başladılar. Ama kazanan taraf vardı. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ise İngilizlerin çöküşü daha da hızlandı. Ama yine kazanan taraf İngilizler olmuştu. Aynı durum bireyler için de geçerlidir. Bazı zaferler çok ağır bedeller içerir. Ve sonunda zafer gelse bile insanın çok büyük şeyler kaybetmesine neden olur.

Yorumlar

  • Bazen zafer kazanmak bir yıkım da olabiliyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun