Ekim 23, 2024

Zaman Geçirme Arayışı

Gün içerisinde en çok yaptığımız eylemlerden birisi kesinlikle zaman geçirme arayışıdır. Zaman geçirme arayışı bizim boş konuşmamıza, oyunlar oynamamıza, gezip tozmamıza sebep olan en büyük motivasyonlardan bir tanesi olabiliyor. Burada olay sıkılmaktan kurtulmak. Çünkü bizi bir iş yerinin içine tıkan günümüz sistemi orada iş olmadığı zaman sıkılmamız konusunda hiçbir çözüm sunmuyor bize.

Zaman Geçirme Arayışı

Ya da zamanımız boş kaldığında onu nasıl geçireceğimiz veya yöneteceğimiz konusunda bize hiçbir şey öğretilmiyor küçüklüğümüzden beri. Bu yüzden bunları biz kendimiz öğreniyoruz. Aslında insanlara boş zamanların nasıl geçeceklerini öğreten bir eğitim sistemi olsaydı, belki de insanlar bugün çok daha bilgili ve kültürlü bir noktada olurdu ya da en azından toplumun bilgi ve kültür seviyesi yükselebilirdi.

Zaman Geçirme Arayışı

Ancak insanlara boş zamanların nasıl geçecekleri pek öğretilmediği için insanlar da bunu yapmanın kendince yollarını bulmaya başlıyorlar ve ortaya gerçekten de bomboş geçirilen zamanlar yığını çıkıyor. Çünkü bomboş, hiçbir şey yok içinde. Bir bilgi edinimi yok, bir kişisel gelişim yok. Sadece boşa yapılan sohbetler, boşa yapılan davranışlar, yani boşa geçmiş onca zaman var. 

Yorumlar

  • Boş yapmanın bile dolusu vardır

  • Sıkılmak insana her şeyi yaptırabilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun