Eylül 18, 2024

Zevk Kalitesine Sahip Olmak

Zevk kalitesine sahip olmak, bir insanın hayatında sahip olabileceği en önemli şeylerden birisidir. Ancak bunu edinmesi son derece zordur ve aslında bu bir yetenek işidir de. Zevk kalitesine sahip olmak, örneğin bir yemeğin nasıl yenileceğini bilmek veya hangi yemekleri seveceğinizi bilmek, bir içeceğin nasıl içileceğini bilmek ve hangi içecekleri sevdiğinizi bilmek, hangi insanlarla oturup kalkmayı sevdiğinizi bilmek, nerede oturulup nerede nasıl kalkılacağını bilmek, bunun gibi şeyler sizin totaldeki zevk kalitenizi oluşturur.

Zevk Kalitesine Sahip Olmak

Yani her şeyi yapan, her şeyi seven, her şeyi beğenen veya hiçbir şeyi beğenmeyen birisinin aslında zevk kalitesi yoktur. Çünkü kendi açısından neyin iyi olup neyin kötü olduğunu bilmiyordur. Kendisi için, kendisini tanımıyordur. Bu durumda zevk kalitesi aslında bir insanın kendisini tanımasını da sağlar. Bir insanın zevk kalitesindeki artış ise şu sebepten dolayı zordur. Bir, zevk kalitesi insanın pek çok şeyi denemesini gerektirir. Çünkü denemeden bir insan bir şeyi sevip sevmeyeceğini veya o şeyin nasıl olması gerektiğini, nasıl yapılması gerektiğini bilmez.

Zevk Kalitesine Sahip Olmak

Bu denemeler uzun sürebilir. İnsan her zaman kendisine keyif verecek şeyleri deneyecek zaman bulamayabilir. İşte zevk kalitesine sahip olmadaki en büyük zorluk bir sürü deneme yanılma yapmak zorunda kalmaktır. Böylece insan o deneme yanılmaların sonunda hayatta neyi sevip neyi sevmediğini anlayabilecektir. Ve bir zevk kalitesine sahip olmaya başlayacaktır. Bu sebepten dolayı zevk kalitesi de aslında bir insanın belli başlı konularda tecrübesini ölçmenin de önemli bir yoludur. Ama bir zevk kalitesine sahip olmak uzun zaman ve fazlasıyla tecrübe isteyecektir. 

Yorumlar

  • İnsan için önemli bir meziyet

  • kalite önemlidir

  • zevk kalitesi mi

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Farklı Dil

Farklı Dil

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Sonbahar Geç Geldi

Sonbahar Geç Geldi

Kendine Odaklı Yaşamak

Kendine Odaklı Yaşamak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Farklı Dil

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

STAR BIRTH CAULDRON: CARINA NEBULA

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun