Ekim 18, 2024

Zihinsel Aktivitelerin Fiziksel Yorgunluğu

Bazen fiziksel yorgunluğumuz yaptığımız hareketlerden, spor etkinliklerinden ya da ağır işlerden gelebilir. Bu durumda fiziksel yorgunluğa anlam vermemiz o kadar da zor olmayacaktır. Zaten fiziksel yorgunluk dendiğinde de akla gelen ilk şey budur, fazla fiziksel işlerle uğraşmak. Fiziksel kuvvet gerektiren işler yapmak. Ancak bir de fiziksel yorgunluğun başka bir sebebi daha olabilir. O da zihinsel olarak yaptığımız işlerde gösterdiğimiz çabalardır.

Zihinsel Aktivitelerin Fiziksel Yorgunluğu

Bu biraz tuhaf gelebiliyor insanın kulağına ama evet, zihinsel olarak da çok çalıştığımız zaman ve herhangi bir konu üzerinde çok durduğumuz zaman bu bizde fiziksel bir yorgunluğa sebep olabiliyor. En azından hissiyat olarak böyle. Bunun belki de vücutta kanın nereye akıtıldığıyla ilgisi olabilir. Yani, mesela siz kaslarınızı çalıştırdığınız zaman, kan kaslarınıza dağılıyordur ve kaslarınız yoruluyordur.

Zihinsel Aktivitelerin Fiziksel Yorgunluğu

Ama beyninizi çok çalıştırdığınız zaman, kan beyne çok aktığı için, daha çok gönderildiği için, belki de kaslara daha az kan gidiyordur ve bu yüzden fiziksel bir yorgunluk hissi oluşuyor da olabilir. Gerçekten enteresan ama zihinsel yapılan her türlü işin fiziksel olarak bir yorgunluğa dönüşme potansiyeli var. Ve bu insanın kulağına çok tuhaf gelse de, evet, fiziksel olarak aklımızı zorladığımız, kendimizi, beynimizi zorladığımız her şey, fiziksel olarak bizi yorgun düşürebiliyor. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Birlikte

Birlikte

İradenin Kaderimizi Değiştirmesi

İradenin Kaderimizi Değiştirmesi

Çocukluğumuzun Bizi Oluşturması

Çocukluğumuzun Bizi Oluşturması

Heyecanın Artması

Heyecanın Artması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Birlikte

probiyotik

Kızılderili Dansçılar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun