Eylül 19, 2024

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Zorlukların insanları değiştirdiği doğrudur ve çok klişe bir söz olarak genellikle söylenir. Ancak zorlukların insanı nasıl ve ne yönde değiştirdiği konusunda genellikle pek konuşulmaz. Zorlukların insanları güçlendirdiği de söylenir ve bu da klişe bir laftır ama nasıl bir güç kazandırdığı da pek söylenmez. Belki de güç olarak zannedilen şey aslında dramatik bir değişimden başka bir şey değildir. Öyle midir?

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Zorlukların insanlara kazandırdığı güç aslında onların içlerinde yaşadıkları bir yıkım mıdır yoksa değil midir? Aslında zorlukların insanlara kazandırdığı en büyük şey çözüm bulma kabiliyetinin olağanüstü derecede artmasının fırsatının oluşmasıdır. Bu zorlukların en büyük avantajı insana verdiği problem çözme fırsatı ve insanların bu fırsatı değerlendirerek aslında problem çözme yeteneklerini geliştirmesidir.

Zorlukların İnsan Zihnini Değiştirmesi

Çok fazla problemle boğuşan bir insan, yani çok fazla zorluk yaşayan bir insan birinci olarak problem çözme yeteneği kazanır, ikinci olarak stresle baş etme konusunda kendini geliştirir. Bu psikolojik olarak kazandığı bir avantajdır. Sorun çözme konusundaki kazandığı avantaj ise daha çok zihinsel olarak kazandığı bir avantajdır. İnsan beyni zorluklarla baş ederken en çok problem çözme konusunda gelişir ve değişir. Bu ise insanın zamanla sürekli olarak bir problem aramaya ve onu çözmeye çalışmasına neden olacaktır. 

Yorumlar

  • Zorluklar insan zihnini sorun çözme makine çeviriyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uzun Mücadele

Uzun Mücadele

Her Alanda Pay Edinmek

Her Alanda Pay Edinmek

Değer Yaratmak

Değer Yaratmak

O İlk Anları Aramak

O İlk Anları Aramak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

OPPOSITION: SATURN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun