Eylül 16, 2024

KAYBOLAN MÜRETTEBAT VE HAYALET GEMİ

Mary Celeste, Joshia Davis adlı bir gemici tarafından 1861 yılında yapılan bir gemidir. İlk adı Amazon olan geminin, ilk kaptanı da gemi sahiplerinden birinin oğlu olan Robert McLellon’du. İlk kaptanın ilk seferinin 9. gününde ölmesi, geminin ilk uğursuzluğuydu.

Daha sonra kaptan olan John Parker döneminde, gemi bir balıkçı teknesiyle çarpışır. Onarılması için tersaneye götürülür. Götürdükleri tersanede, onarım sırasında yangın çıkar. Bu da uğursuzlukların devamında yer alır.

1867’de gemi Nova Scotia açıklarında karaya oturur. 1868’de tekrar tamir edilir ve adı ‘Mary Celeste’ olarak değiştirilir. İsmi değiştirilen gemi Richard Haines’e satılır. Yeni sahibi gemiyi, Amerika- Adriyatik arasında ticaret gemisi olarak kullanır.

 
KAYBOLAN MÜRETTEBAT VE HAYALET GEMİ

1872’de kaptan Briggs, karısı, kızı ve 7 mürettebatla Mary Celeste açık denize açılır. Mary Celeste’nin denize açılmasından bir hafta sonra denize açılan kaptan David Dead Morehouse ve Dei Gratia gemisi ve mürettebatı; 4 Aralık 1872 saat 13:00 civarında bir gemi gördüler. Gördükleri gemi Portekiz’in 600mil batısında ve 5 mil açıktadır.

Normalde gemiler açık denizlerde birbirlerini gördüklerinde selamlaşırlar. Fakat bu defa öyle olmaz. Dei Gratia’dakiler gördükleri gemiyi 2 saat boyunca gözlemler. Geminin Mary Celeste olduğunu görünce çok şaşırırlar. Çoktan İtalya’ya varmış olmalıydı.

KAYBOLAN MÜRETTEBAT VE HAYALET GEMİ

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN.

Yorumlar

  • Devamını kaçırmayın!

  • Tıklamadan geçmeyin bence

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun