Her belgesel kanalında rastlamıştır Antik Mısır belgesellerine. Bazılarını soluksuz izlemiştir, bazılarını ise ağzımız açık ‘’Valla helal olsun, nasıl yapmışlar acaba?’’ sorusunu düşünerek. Şimdi hep beraber bir kez daha bakalım Antik Mısır’ın en ilginç yanlarına. Gerçekten o dönemde nasıl yapmışlar acaba?
Antik Mısır’ın mumyalama işleminde kalp dışında tüm iç organlar çıkartılırdı. Kalp çıkartılmıyordu çünkü kalbin bilgeliğin ve ruhun temsilcisi olduğuna inanılıyordu. Detaylı mumyalamayı öğrenmek için buraya kesinlikle bakın bence.
Günümüzdeki takvime benzer olarak Antik Mısır’da kullanılan takvim de üç yüz altmış beş gündü ve bunu ilk olarak kullananlar da onlardı.
Antik Mısır’da insanlar için iyi bir tabuta ve mezara sahip olmak çok önemliydi. Bu yüzden sürekli para biriktirirlerdi. ''Para, para, para.'' Demişti Napolyon ama sanırım o ölüm sonrası için değildi.
Arkeolojik araştırmalar sonucunda kullanılan ilk protezin Antik Mısır zamanında kullanıldığı ortaya çıkartıldı. Bulunan protez bir kadın için yapılmış ayak proteziydi.
Eski Mısır döneminde Firavunlar dahil olmak üzere herkes taştan yastıklarda uyuyordu. Ay hayatım yok ben kireçte uyuyamıyorum.
Mısır’ın ilginç özellikleri nelerdir? Antik Mısır ile alakalı şaşırtıcı bilgiler nelerdir? İlk protez nerede kullanılmıştır? Antik Mısır’ın takvimi kaç gündü? Antik Mısır’da insanlar nasıl yastıklarda yatıyorlardı? Antik Mısır’da halk neden para biriktiriyordu?
Yorumlar
Taş yastıkta uyumak ilginçmiş
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız