Ekim 05, 2024

KRALİÇELER ve KOMPLOLAR (V)

Her ikisi de Katolik olan Mary Tudor ve Mary Stuart, savunmaya çalıştıkları bu inancın zayıflamasına neden oldular. Yaptıkları zulümler, İngilizlerin Roma Kilisesi'nden geri dönülmeyecek şekilde uzaklaşmalarına neden oldu… Elizabeth'in İngiltere'deki Katolik gücüne son darbeyi indirmesi kolaylaştı.

KRALİÇELER ve KOMPLOLAR (V)

Mary Stuart'ın öldürülmesinden sohra, Katoliklere yapılan baskılar ve İngilizlerin Amerika'dan altın ve gümüş taşıyan İspanyol gemilerine sürekli saldırıları İspanya'nın İngiltere'ye savaş açmasına neden oldu. Ne var ki İspanyolların hazırladıkları “Büyük Armada” 1588'de mahvolunca, İngilizler yüzyıllar sürecek olan deniz üstünlüğünü ve dolayısıyla sömürgeleri ve ticaret yollarını ele geçirmeye başladılar. Mary Stuart'ın oğlu 1603'te “I. James” adıyla İngiltere tahtına çıktı ve İngiltere ile İskoçya, daha zayıf olan ülkenin güçlüye gönderdiği kral ile resmen birleşti.

KRALİÇELER ve KOMPLOLAR (V)

 James 1612'de annesinin kabrini Westminster Abbey'e naklettirdi. Mary, o günden beri tahtına göz diktiği için hayatını yitirdiği kuzeni Elizabeth'den sadece dokuz metre mesafede yatıyor. Hâlbuki Mary Stuart ile Elizabeth, yaşadıkları süre içerisinde, hiç yüz yüze gelmemişlerdi!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Elmaslar

Elmaslar

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon

Poseidon

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çelişkiler

probiyotik

Elmaslar

bubble30
Nielawore

15 AYRI GÖRÜNTÜDEN OLUŞAN MOZAİK

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun