Temmuz 05, 2025

İLK ÇİT

Taş devri insanı, tarımla ve hayvancılıkla uğraşmaya başladığı andan itibaren ekili tarlalarını ve evcil hayvanların bulunduğu yerleri, yabancılardan ve vahşi hayvanlardan korumak için, bir sınırla çevrelemek gereğini duydu. Ancak, genellikle ağaç dallarından yapılan bu ilk çitlerden günümüze kadar ulaşabilen fazla bir örnek kalmadı.

İLK ÇİT

M.Ö. 1. yüzyılda, Romalı General Julius Caesar, İngiltere'de ve Avrupa'nın öteki ülkelerinde kullanılan çitleri görerek, bunları ülkesine getirdi. Daha sonra, dikenli teller bulunarak çeşitli biçimlerde dünyanın çeşitli yerlerinde kullanıldı.

İLK ÇİT

İkinci Dünya Savaşı'nda sonra, bazı uygar ülkelerde, koyun ve sığır sürülerinin etrafına elektrikli çitler gerildi. Bu çitlere verilen akım öldürücü değildi. Yalnızca, tutunup üzerinden aşmaya çalışan insan ya da hayvanı bayıltıyordu.

Yorumlar

  • Aman hayvanlar kaçmasın

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Travma ve DNA

Travma ve DNA

Gelişimin Hissi Beyin Etkisi

Gelişimin Hissi Beyin Etkisi

Korku ve Tarihsel Süreç

Korku ve Tarihsel Süreç

Beyin ve Korku

Beyin ve Korku

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İş ile Kazanılan Saygınlık

probiyotik

Travma ve DNA

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun