Mayıs 15, 2025

İLK RADAR CEZASI

İngiltere'nin Kent kentinden Walter Arnold'dur. 28 Ocak 1896 günü Tombridge Polis Mahkemesi'nde, C.W. Powell tarafından, sekiz gün önce meskûn bölgede 2 millik hız sınırlamasını ihlal etmek suçundan yargılandı.

İLK RADAR CEZASI

Arnold'un şanssızlığı, 2 millik hız sınırını, tam yerel polis komiserinin evinin önünde aşmasıydı. O sırada akşam yemeğini yemek için evine gelen komiser, olayı görünce derhal yemek masasından kalkmış, başlığını giyip bisikletine binerek "suçlu" nun peşine düşmüştü. 5 saat süren bir kovalamaca sonunda, Arnold'u yakaladı ve aşırı hızdan dolayı tutukladı.

İLK RADAR CEZASI

İddia makamının tanıklarına göre, araba yaklaşık saatte 8 millik bir hızla gidiyordu. Suçu sabit görülerek para cezasına çarptırılan Walter Arnold, daha sonra İngiltere'de petrolle çalışan otomobili ilk üretecek kişi olacaktı.

Yorumlar

  • 5 saat bisikletle kovalamak. Arabaya karşı bisiklet

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Babür Şah'ın Hayalleri

Babür Şah'ın Hayalleri

Savaş Bitti Sıra Asimile Etmekte

Savaş Bitti Sıra Asimile Etmekte

Babür Şah'ın Kusursuz Zaferi

Babür Şah'ın Kusursuz Zaferi

Zafer Babür Şah'ın

Zafer Babür Şah'ın

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hayatın Tuzakları

probiyotik

Babür Şah'ın Hayalleri

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun